21 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Berlin19°C

MAZLUM-DER İLE BDP KARŞI KARŞIYA GELDİ

Mazlumder'in, Batman'da 4 kişinin öldüğü mayından PKK'yı sorumlu tutması BDP'nin tepkisine neden oldu.

Mazlum-DER ile BDP karşı karşıya geldi

05 Ağustos 2010 Perşembe 09:24

Batman'da köy yoluna döşenen mayının patlaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti. Olay, sivil toplum örgütü temsilcileriyle ile BDP'lileri karşı karşıya getirdi. Mazlum-DER Şube Başkanı, sorumlu olarak PKK'yı işaret etti. BDP'den ise, "Ortada bir kabullenme yok. Failler konusunda yargıç olmayalım" şeklinde açıklama yapıldı.

Hasankeyf ilçesi Demirbilek köyü yakınıda yola döşenen mayın geçen cumartesi gecesi patlamış ve eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin, eski İnsan Hakları Derneği Başkanı Sadi Özdemir, kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir ile Sıddık Özdemir'in ölümüne neden olmuştu.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, saldırıya tepki gösterdi; Kürt sorununun şiddetle çözülemeyeceğini söyleyip, "Olay nettir. Failleri bellidir. Bütün işaretler bir örgütü göstermektedir" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ise, Mazlum-DER'in PKK'yı hedef alan bu açıklamasına tepki gösterdi; "Kimse eylemi üstlenmeden, bazı sivil toplum örgütü üyelerinin bu işin faillerini açıklamasını yadırgıyoruz. Şiddeti kınayalım ama failleri konusunda, yargıç, savcı, hakim yerine büyük karar verme lüksümüz yoktur" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.