01 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Berlin21°C

MAVİ MARMARA AŞDOD LİMANINDA

Aşdod Limanında 2-3 geminin bulunduğu belirtilirken, en fazla yolcunun bulunduğu "Mavi Marmara"nın da kısa süre içinde limana çekilmesi bekleniyor.

Mavi Marmara Aşdod Limanında

31 Mayıs 2010 Pazartesi 15:35

İsrail’in sabaha karşı kanlı bir saldırı gerçekleştirdiği yardım gemileri, Aşdod Limanı’na çekiliyor.

Limanda 2-3 geminin bulunduğu belirtilirken, en fazla yolcunun bulunduğu "Mavi Marmara"nın da kısa süre içinde limana çekilmesi bekleniyor.

Gemideki yolcuların kimlik kontrollerinin yapıldığı ifade edilirken, Aşdod Limanı dışında halen Türkiye’nin yanı sıra gemilerde vatandaşları bulunan İngiltere, Yunanistan, İrlanda, İsveç, Norveç, Almanya ve diğer bazı ülkelerin büyükelçilik ve konsolosluk yetkililerinin beklediği de bildirildi.

Sabah saatlerinden bu yana kapalı tutulan limanın önünde bekleyen yabancı ülke temsilcilerine, ilerleyen saatlerde içeri girmelerine izin verilebileceğinin söylendiği öğrenildi.

Bu arada, gemideki Türk yolculara pasaport veya diğer kimlik işlemlerinde yardımcı olması amacıyla Türkiye kökenli bir Yahudi’nin de görevlendirildiği belirtildi.

Limandan bir yetkili ise yolcuların gruplar halinde limanda önceden hazırlanan tesislere getirildiğini, bazılarının gözaltına alındığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

İsrail askerlerinin saldırısından "şoke olduklarını" belirten bazı İsrailliler de Tel Aviv’de toplanarak, askerlerin kanlı saldırısını kınadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.