30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir13°C
  • Berlin12°C

MARADONA: PELE MÜZESİNE DÖNSÜN!

Arjantin teknik direktörü Maradona, Dünya Kupası'ndaki Güney Kore maçı öncesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Maradona: Pele müzesine dönsün!

17 Haziran 2010 Perşembe 05:10

Diego Maradona, Nijerya galibiyetinden sonra Perşembe günü Güney Kore ile oynayacakları ikinci grup maçı öncesinde Pele'den Jabulani'ye, Messi'nin performansından Kung Fu'ya kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı.Maradona, Güney Kore maçına sakatlığından endişe duyduğu Juan Sebastian Veron'un yerini Maxi Rodriguez'in alacağını açıkladı. Maradona "Veron gibi büyük oyuncuyu bu maç için kaybetmemize rağmen onu boşluğunu Maxi dolduracak" dedi.

Güney Kore'nin çok hızlı bir takım olduğunu vurgulayan Maradona, "orta sahaya hakim olmamız ve aptalca top kaybedip onlara hızlı çıkış imkanı vermememiz lazım. Nijerya fizik olarak çok güçlüydü. Her atakta duvara çarpıyor gibiydik ama Güney Kore ile fiziki durumumuz hemen hemen aynı" dedi.

"Kung Fu'ya izin vermem"

Güney Kore teknik direktörü Huh Jung-Moo ile yeniden karşı karşıya gelecek olan Maradona, bu sefer Korelilerin kung fu yapmalarına izin vermeyeceğini, özellikle Lionel Messi'ye yönelik bir harekete göz yummayacağını söyledi. Meksika'daki 1986 Dünya Kupası'nda aralarında Huh Jung-Moo'nun olduğu Güney Koreli oyuncular, Maradona'ya çok sert hareketler yapmıştı. Messi'nin Nijerya maçında çok iyi oynadığını ve en büyük kozu olduğunu bir kez daha belirten Maradona, "Podolski, Özil, Maicon" gibi oyuncuları nasıl buluyorsunuz? sorusunu "iyi oynuyorlar ama hiçbiri Messi'nin yanına yaklaşamaz. Messi'nin yüzde 40'ı kadar oynayabiliyorlar" diye yanıtladı.

Pele ve Platini'ye çattı

Çok hafif olduğu bu yüzden kontrol edilmesi zor olduğu söylenen turnuva topu Jabulani hakkındaki tartışmalara katılmak istemediğini söyleyen Maradona yine Pele ve Platini'ye çatmaktan da geri durmadı: "Platini ve Pele baksın toplara, zaten onlar deneyip onay vermişti. Bıraksınlar benim hakkımda saçma sapan konuşmayı da baksınlar bakalım top iyi miymiş, kötü müymüş."

Pele'nin kendisi hakkında "parası olmadığı için teknik direktör oldu" sözlerine, "Pele müzesine dönsün" yanıtını veren Maradonai Platini için de "Platini ile işim olmaz, merhaba merhaba o kadar. Hepimiz Fransızların nasıl olduğunu biliriz. O da bir Fransız ve kendini tüm dünyanın üstünde sanıyor. Platini'den ricam dikkatini bana değil topa (Jabulani) versin" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.