25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir20°C
  • Berlin5°C

MALİYE BAKANI: TÜRKİYE'NİN BORÇ KARNESİ ÇOK SAĞLAM

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos’ta yaptığı konuşmada enflasyonun bu sene yüzde 10’un altında kalacağını söylerken ‘Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam’ dedi.

Maliye Bakanı: Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam

23 Ocak 2020 Perşembe 15:38

Albayrak "Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi. Özel sektörün borcunun bir bölümü ihracatçıların karşılıklı kredilerinden kaynaklanıyor. Türkiye'nin yerel krizlerin üstesinden gelme konusunda güçlü bir karnesi var" dedi.

Albayrak “Bu hükümet son on altı yılda çok yatırım yaptı, alt yapıda yaptı, ulaşımda yaptı, telekomünikasyonda yaptı. Enerji tabanlı yatırımlar yaptı ve oldukça esnek fırsatlar yaptı” ifadesini kullandı.

“Herkes her ülke bir çözüm bulmaya çalışıyor. Bazı dönemlerde 2009'daki yerde değiliz. Ekonomik açıdan daha koordineli haldeyiz. Yeni ticaret anlaşmalarının zamanı. Bir şekilde siyasi açıdan baktığımızda liderliğe ihtiyacımız var. Belirsizlikten daha fazla bir şeylerin belli olması için liderliğe ihtiyacımız var” diyen Albayrak, faiz oranlarının çok yüsek olduğunu, şimdi düştüğünü ve enflasyonun ‘tek haneli’ olacağını söyledi.

Albayrak "Türkiye Merkez Bankası, Fed kadar bağımsızdır" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.