05 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Berlin20°C

MALİKİ’DEN BARZANİ’YE İTTİFAK ŞARTI

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ittifak için öne sürdüğü ön şartı açıkladı.

Maliki’den Barzani’ye ittifak şartı

04 Mayıs 2014 Pazar 14:16

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, yaptığı haftalık konuşmasında Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’nin Irak’ın toprak bütünlüğüne ve Irak servetinin ortak paylaşımına bağlı kalması durumunda kendisiyle yeniden ittifak yapabileceğini söyledi. 

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Barzani’den dostum ve kardeşim diye bahseden ve ortak bir mücadele geçmişine sahip olduklarını söyleyen Maliki, Barzani ile yaşadığı görüş ayrılıklarıyla ilgili olarak da “Bizim partisel veya mezhebi bir ihtilafımız yok, mesele bir halkın haklarıyla ilgilidir” dedi. 

Hükümet kurma konusunda her partiyle koalisyona açık olduğunun sinyalini veren Maliki, “hiçbir siyasi partiye karşı kırmızı çizgiye sahip değiliz; ancak onların daha önce açıkladığımız ilkelere bağlı kalması gerekiyor” dedi. 

30 Nisan'da yapılan Irak seçimlerine ait resmi olmayan ilk sonuçlara göre Maliki liderliğindeki Kanun Devleti İttifakı'nın önde olduğu belirtiliyor. (ydh)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.