04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

MAHYALAR SADECE 'DİNİ' İÇERİKLİ OLACAK!

Camilere özel günlerde asılacak olan mahyalar sadece Dİyanet İşleri Bakanlığı tarafından denetlenecek

Mahyalar sadece 'dini' içerikli olacak!

23 Ocak 2010 Cumartesi 11:13

"Önce Vatan", "Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerinin mahyalarda bir daha görülmemesi için yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan yönetmelik değişikliğine göre, mahyalar sadece Dİyanet İşleri Bakanlığı tarafından denetlenecek, içerik 'dini' olacak.

Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı, Camilerin Bakım Onarım ve Çevre Tanzimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yenitmenlikte yapılan değişikliğe göre artık mahya kurdurmak cami ve mescitlerdeki hizmetler arasına alındı.

"Bütün camilerde asılacak mahyalarda yer alacak metinlerin Din İşleri Yüksek Kurulunun incelemesinden geçtikten sonra uygulamaya konulacağı" belirtilen yönetmenlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü de bundan böyle, "Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yaparak' camilerde mahya kurdurabilecek.

Aynı Yönetmeliğin 9. maddesinin 1. fıkrasına eklenen (c) bendi ile de valilikler "Diyanet İşleri Başkanlığı'nca uygun görülen metinleri, belirtilen zamanlarda, camilere mahya olarak astırılmasını" sağlayacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.