03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara12°C
  • İzmir21°C
  • Berlin19°C

MAHKEME BAŞKANI ÖZKAN'I ATTI!

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, ''Ya bana suçumu gösterin ya da bu yargılamayı bitirin. Kurbanlık koyun değilim'' dedi.

Mahkeme başkanı Özkan'ı attı!

10 Ağustos 2010 Salı 21:15

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davaya, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile Kazım Genç, müdahil olarak katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın reddi hakim talebinin reddedildiğini ve bu nedenle bir üst mahkeme olan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini söyledi.

Duruşmada söz alan Tuncay Özkan, Balkız ve Genç'e duruşmaya katıldıkları için teşekkür ederek, ''Bu davayla ilgili gerçeklerin toplum tarafından görülebilmesi için sizin burada olmanız çok önemlidir'' dedi.

Mahkeme heyetine, ''Bu davayı böyle sürdüremezsiniz'' diyen Özkan, ''Niçin beni burada tutuyorsunuz? Hangi darbeyi yapmışım ben? Hangi general benden emir almış? Ben kime talimat vermişim. Arkamda ordu yok. Bağırmayın demeyin, bağırmak zorundayım. Benim suçum nedir? Neden, 'Balyoz' davasında böyle tutuklama yapılmaz diye insanlar salıveriliyor? Orada mı hukuk yok burada mı? Böyle yargılama olmaz. Yeter artık. Ya bana suçumu gösterin ya da bu yargılamayı bitirin. Kurbanlık koyun değilim'' şeklinde yüksek sesle konuştu.

"AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUM"

2 yıldır cezaevinde zulüm altında olduğunu ileri süren Özkan, ''Yatabiliyorsanız gelin koğuşta yatın. Kalem kitap gelmez. Ramazan geldi, gelin iftar yapalım var mısınız? Başkanım burada hukuk mu var? Hangi yasal gerekçeyle ben burada duruyorum. Burada faşizm var, insan hakları ihlali var. Bugünden itibaren açlık grevine başlıyorum. Cuma gününe kadar devam edeceğim. Adalet istiyorum. Gerekirse ölüm orucuna giderim. Ben sizin siyasi duruşunuza göre mi yargılanacağım? Ne ceza verirseniz verin. İdam verseniz de yine kabul etmeyeceğim. Bana 'darbeci' diyene, 'şerefsiz' derim. 'Faşist' diyene 'köpek' derim'' diyerek bağırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.