19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara10°C
  • İzmir15°C
  • Berlin5°C

MACRON’DAN TÜRKİYE’YE ‘SEÇİMLERE KARIŞMAMA’ UYARISI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’yi gelecek yıl Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine karışma girişimleri konusunda uyardı.

Macron’dan Türkiye’ye ‘seçimlere karışmama’ uyarısı

24 Mart 2021 Çarşamba 12:45

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France 5 televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir belgeselin de gösterildiği televizyon programında yer alan Macron, “Gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale girişimleri olacak. Bunu kabul edilemez olarak görüyorum. Not edilmiş durumda, tehditler üstü kapalı değil” dedi.

Seçimlere müdahalenin ‘kamuoyuna oynamak’ biçiminde olacağını ifade eden Macron, Türkiye’de geçen yıl hükümet yanlısı medyanın kendisi ve Fransa hakkında yalanlar yaydığını söyledi:

Geçen sonbaharda çok açık bir biçimde bir yalanlar siyaseti vardı. Devlet yalanları, Türk devleti tarafından kontrol edilen medyanın, Katar kontrolündeki belli büyük kanalların yaydığı yalanlar. Yorumlarım çarpıtıldı ve Fransa İslam’la sorunu olan bir ülkeymiş gibi sunuldu.

Fransa’da 2022 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 43 yaşındaki Macron’un yeniden aday olması bekleniyor.

Erdoğan 2017’de de Almanya’daki Türk kökenli seçmenlere, Angela Merkel’in partisine oy vermemeye çağırmış, ardından Almanya seçimlerine müdahale ile suçlanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.