02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

LİVANELİ 'HAYALİNİN GALASI'NI YAPTI

Atatürk'ün hayat hikayesinin, çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok'un gözünden anlatıldığı "Veda" adlı filmin galası, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Livaneli 'hayalinin galası'nı yaptı

25 Şubat 2010 Perşembe 10:20

 Mustafa Kemal Atatürk'ün hayat hikayesinin, çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok'un gözünden anlatıldığı "Veda" adlı filmin galası, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

 Filmin senaryo yazarlığını, yönetmenliğini ve müziklerini yapan Livaneli, gala öncesi düzenlediği basın toplantısında, Atatürk ve Salih Bozok'un dostluğundan hareketle yaptığı bu filmin gerçekleşmesinde, projeye inanan tüm oyunculara, yapımcılara ve emek verenlere teşekkür etti.

Livaneli, film süresince yaklaşık 100 kişilik bir ekibin emek verdiğini dile getirerek, filmde rol alan oyuncuların "muazzam bir oyunculuk sergilediğini" kaydetti. Filmin tanıtımında görev alan yurtiçi ve dışındaki kişilere de teşekkür eden Livaneli, "Bu hayalimi gerçekleştirmeme yardım edenlere teşekkür ederim. Büyük bir tarihi filmi yapmamda yardımcı olan herkesin önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Filmde Atatürk'ü canlandıran Sinan Tuzcu da böyle bir filmde yer almasına imkan verdiği için Livaneli'ye teşekkür etti. Filmde Atatürk'ün çocukluğunu canlandıran Fikret Kağan Olcay ise bu akşamın kendisi için çok özel olduğunu ifade ederek, bu filmin kendisinin ilk sinema deneyimi olduğunu söyledi.

"Veda"

Senaryo yazarlığını, yönetmenliğini ve müziklerini Zülfü Livaneli'nin yaptığı filmde, Atatürk ve Salih Bozok'un Selanik'te çocukluktan başlayan ve Cumhuriyet ile birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyerek devam eden yarım asırlık dostluğu anlatılıyor.

Senaryo çalışması 3 yıl süren filmin 27 Ekimde başlayan çekimleri, 7 haftada tamamlandı.

Ayvalık, İzmir, Antalya ve Seferihisar'da yapılan ve Atatürk'ün arabasının da kullanıldığı çekimlerde yaklaşık 2 bin figüran yer aldı. Filmin baş rollerini Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Özge Özpirinçci, Ezgi Mola ve Burhan Güven paylaştı.

Projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip de görev yaptı. Ünlü Alman görüntü yönetmeni Peter Steguer'in yanı sıra saç tasarımını İtalyan Signoretti, set makyajını Vittorio Sodano'nun yaptığı filmin kostümleri de Baran Uğurlu tarafından döneme uygun olarak eskitilerek renklendirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.