08 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara16°C
  • İzmir24°C
  • Berlin13°C

LE MONDE: MİLLİYETÇİLİK KOZU ERDOĞAN’A ZAFER GETİRDİ

Fransa'nın etkili gazetelerinden Le Monde, "Erdoğan'ın zaferi' diye nitelediği 1 Kasım seçimleri öncesinde Erdoğan'ın milliyetçilik kozunu kullanarak Kürtlere ve PKK'ya karşı giriştiği savaşın dengeleri değiştirdiğini yazıyor.

Le Monde: Milliyetçilik kozu Erdoğan’a zafer getirdi

02 Kasım 2015 Pazartesi 14:13

Le Monde, “Erdoğan’ın zaferi” başlığını attığı yazısında, AKP’nin beklentilerin aksine oylarını büyük oranda arttırarak tek başına iktidarı olmaya hak kazandığını belirtiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından satır başlarını sayfasına taşıyan Le Monde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “adil ve eşit bir seçim olmadı” cümlesine de yer veriyor.

Ankara’da yaşanan katliamın ardından muhalefet partilerinin güvenlik nedeniyle miting düzenlemediklerini dile getiren Le Monde, AKP’nin bu boşluğu tüm iletişim kanallarını kendi lehine kullanarak doldurduğunu, devlet kanalı TRT’de Erdoğan ve partisi 60 saat yer alırken muhalefet partilerinden CHP’nin 5 saat, HDP’nin ise 18 dakika kendilerine yer bulduklarını söylüyor.

İktidarın medyalar üzerindeki baskısından bahseden gazete, Erdoğan’ın milliyetçilik kozunu kullanarak Kürtlere ve PKK’ya karşı giriştiği savaşın dengeleri değiştirdiğini, MHP’nin seçmenlerini kendisine çekerek kazançlı çıktığını yazıyor.

Le Monde son olarak Erdoğan ve Davutoğlu’nun seçimlerden önce tehdit ve şiddet dolu mesajlarının sonuç verdiğini, seçmenlerin güvenlikten yana bir tavır sergileyerek AKP’yi yeniden tek başına iktidara taşıdığını belirtiyor. (zete)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.