29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

LAVROV: ERDOĞAN’DAN PUTİN’E TELEFON GELMEDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Rusya Devlet Başkanı Putin’e telefon gelmediğini söyledi.

Lavrov: Erdoğan’dan Putin’e telefon gelmedi

27 Kasım 2015 Cuma 11:12

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya uçağının düşürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aramadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, France 24 kanalına,“Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’i telefonla aradım cevap vermedi” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan yanıt geldi. Lavrov, ‘Erdoğan’dan Putin’e telefon gelmedi’ diye konuştu.

Lavrov, Erdoğan’ın 30 Kasım’da İklim Zirvesi kapsamında Putin ile bir araya gelip gelmeyeceği sorusuna ise yanıt vermedi.

Ne olmuştu?

Türkiye Silahlı Kuvvetleri (TSK) 24 Kasım’da Suriye sınırında Rusya’ya ait bir savaş uçağını düşürmüş, paraşütle atlayan uçağın pilotlarından biri hayatını kaybetmiş, diğeri Suriye rejimi askerlerince kurtarılarak askeri üsse götürülmüştü.

Türkiye uçağın hava sahasını ihlal ettiğini, defalarca uyarıldığını ama ihlalden vazgeçmediğini, angajman kuralları çerçevesinde vurulduğunu, Rusya ise uçağın Türkiye hava sahasını ihlal etmediğini iddia ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.