29 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

LAMBETH BELEDİYE BAŞKANI: 'DİYARBAKIR HAYALLERİN BAŞKENTİ OLMAYA ADAY BİR ŞEHİR'

Diyarbakır hayranı Lambeth Belediye Başkanı Elbistanlı İbrahim Doğuş, kardeş belediye protokolü imzalamak istiyor

Lambeth Belediye Başkanı: 'Diyarbakır hayallerin başkenti olmaya aday bir şehir'

11 Mayıs 2019 Cumartesi 19:24

İngiltere’de Londra’ya bağlı Lambeth Belediye Başkanlığı’na seçilen Kahramanmaraş Elbistanlı İbrahim Doğuş’un Diyarbakır hayranı olduğu ve Sur Belediyesi ile “kardeş belediye protokolü” imzalamayı planladığı öğrenildi. T24’e konuşan Doğuş, “Eşim Diyarbakır Liceli, yarı Diyarbakırlı sayılırım. En kısa zamanda Diyarbakır’a gelme planımız var. Kardeş belediye olma imkânı olup olmadığını inceleyeceğiz. Böyle bir durumun mümkün olması halinde elimizden geleni yapacağız” dedi. Sur Belediyesi’nin HDP’li eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir de, “Onlarla kardeş belediye olmaktan mutlu olacağız” dedi.

1980 Elbistan doğumlu olan İbrahim Doğuş, 14 yaşında iken İngiltere’ye aile birleşimi vesilesi ile gittiğini ifade ederek, “İngiltere’ye yerleştiğimden bu yana sosyal ve siyasal alanlarda çok çeşitli çalışmalarda görev aldım. 450-010.jpg17 yaşımdan beri İngiltere İşçi Partisi içerisinde ve İngiltere’ye yerleşen Türkiyeli Kürt ve Türk toplumları arasından birçok düzeyde faaliyetler yürüttüm. Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS), Kürt İlerleme Merkezi (Kurdish Progress), SME4Labour, Britanya Kebap Ödülleri gibi ülkede çok ses getiren önemli kurumların ve çalışmaları geliştirilmesinden aktif görev aldım. İşçi Partisi Westminster Bölgesi Milletvekili adayı oldum. Geçtiğimiz yıl Lambeth Belediye Başkan Yardımcılığı’na seçildim. Geçen hafta ise belediye başkanlığına seçildim” dedi.

“Diyarbakır, inanılmaz güzel bir şehir"

Diyarbakır’a en son 2013 yılında geldiğini anlatan Doğuş, şöyle devam etti: “Sur Belediyesini 2013 yılında ziyaret etmiştik. Lambeth Belediyesi olarak Sur dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrindeki belediyeler ile ilişkilerimizin olmasına özen göstereceğiz. Kardeş belediye olma imkanı olup olmadığını inceleyeceğiz. Böyle bir durumun mümkün olması halinde elimizden geleni yapacağız. Eşim Diyarbakır Liceli olduğu için ben de yarı Diyarbakırlıyım. Diyarbakır tarihi dokusu ve inanılmaz güzel toplumsal yapısıyla hayallerin başkenti olmaya aday bir şehir.  En kısa zamanda Diyarbakır’a bir ziyaret yapma planımız olacak.”

“Doğuş'un sözleri bizi çok duygulandırdı"

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde HDP’den Sur Belediye Eşbaşkanlığı’na seçilen Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, Lambeth Belediye Başkanı İbrahim Doğuş’un Diyarbakır ve Sur ile ilgili düşüncelerinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Buluttekin ve Özdemir, “Sayın İbrahim Doğuş’un sözleri bizi çok duygulandırdı. Onlarla kardeş belediye olmaktan mutlu olacağız” dediler. (T24)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.