28 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara17°C
  • İzmir15°C
  • Berlin13°C

KURTULMUŞ: 'GÖRÜNTÜLER TEYİT EDİLMEDİ'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD'in, iki Türk askerini öldürdüğünü iddia ederek yayınladığı görüntüler için "Henüz TSK veya Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş bir bilgi yoktur" dedi.

Kurtulmuş: 'Görüntüler teyit edilmedi'

27 Aralık 2016 Salı 15:43

Kurtulmuş, görüntülerle ilgili özellikle gazetecilerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlara da tepki gösterdi, "Ayaklarını denk alsınlar" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Kurtulmuş'a, IŞİD tarafından yayınlanan ve iki Türk askerinin yakılarak öldürülme anına ait olduğu iddia edilen görüntüler soruldu.

Kurtulmuş, "Bu video görüntüleriyle ilgili henüz Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Teyit edilse paylaşırız" dedi.

"Bu tür terör örgütleri dünyanın en kirli mekanizamalarıdır" diyen Kurtulmuş, "Halkı kendi içine kapatmaya çalışıyor, herkes birbirinden korksun istiyorlar" dedi ve görüntülerle ilgili olarak sosyal medyada yapılan yorumlara sert ifadelerle tepki gösterdi.

Özellikle sosyal medyada gazetecilerin yaptığı paylaşımları eleştiren Kurtulmuş, "Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye şu anda DEAŞ'la savaş halindedir. Oturdukları masalardan Türkiye halkının moralini bozmak kimsenin haddi değildir" dedi.

Kurtulmuş, "Kimse terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanmasın" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.