28 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır31°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Berlin23°C

KURTULMUŞ: ANADİL, ANA SÜTÜ GİBİ HELAL

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin gündemindeki konularla ilgili görüşlerini anlattı.

Kurtulmuş: Anadil, ana sütü gibi helal

15 Kasım 2010 Pazartesi 09:43

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçime girmek için teşkilatlanma çalışmalarını tüm hızıla sürdüren partisinin Türkiye'nin gündemindeki konularla ilgili görüşlerini SABAH'a anlattı. "NATO ile ilişkiler gözden geçirilmeli" diyen Kurtulmuş, "Anadil" için ise "Sadece Kürtler değil, tüm etnik gruplar anadillerinde eğitim yapabilmelidir" açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, şu mesajları verdi:

"DEMOKLES'İN KILICI"

NATO ile ilişkileri yeniden masaya yatırmak gerekir. NATO, İslam dünyasının tepesinde, Demokles'in kılıcı gibi. Biz hükümet olsak halka sorardık. 'NATO'da kalmaya devam edelim mi yoksa NATO'dan çıkalım mı?' diye. Şimdi önümüzde füze kalkanı sorunu var. Kim istedi Afganistan'a asker göndermemizi? NATO... Biz NATO'nun emir kulu muyuz? İktidarımızda, ilk işlerimizden biri de dış politikayı halkın denetimine açmak olacak. NATO, kuruluş gerekçesini kaybetmiştir. Partim antiemperyalist bir politika izleyecek.

(Baydemir'in çifte bayrak önerisi için) Bu yaklaşımlar çözümü kolaylaştırmaz, zorlaştırır. Kürtler'in eşit ve özgür vatandaşlık hakları anayasal güvence altına alınmalıdır. Herkesin anadili, ana sütü gibi helaldir. Bu topraklar üzerinde sadece Kürtler değil, tüm etnik gruplar anadillerinde eğitim yapabilmelidir. Türkçe'nin yanında Kürtçe de seçmeli olarak okutulabilir.

Zorla din dersi olur mu? Nasıl ki 'başörtüsüne, türbana özgürlük' diyorsam, Alevi yurttaşların taleplerini de özgürlük kapsamında değerlendiriyorum.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.