19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir17°C
  • Berlin8°C

KÜRTLER: ŞAM'LA MÜZAKERELER DURDURULDU

Kürt güçlerin Moskova temsilcisi olan Rşad Bienaf, Kürtlerin Şam ile herhangi bir görüşme yürütmediğini, müzakerelerin durdurulduğunu söyledi.

Kürtler: Şam'la müzakereler durduruldu

14 Ocak 2019 Pazartesi 17:39

Sputnik'e demeç veren Kürt temsilci Bienaf, müzakerelerin askıya alınmasının sebebini, 'Kürtlerin, Suriye'nin topraklarının tamamında demokratik bir sistem kurulmasını istemesiyle, Şam'ın ise çatışmalar öncesindeki merkeziyetçi yapıda ısrarcı olmasıyla' açıkladı.

"Aramızda diyalog vardı, Suriye'nin resmi hükümetiyle görüşmelerimiz oldu" diye devam eden Bienaf, "Ne yazık ki bunlar sonuçsuz kaldı, çünkü Şam anayasada değişiklik yapmaya, Kürtleri tanımaya hazır değil. Bir takım uzlaşmalara varmaya da hazır değil" ifadelerini kullandı.

Kürt güçlerin, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın diyalog teklifini kabul etmesiyle başlanan müzakerelerin birkaç görüşme sonra tıkandığı yorumları yapılıyordu.

Bu arada Suriyeli Kürtlerin Moskova'daki temsilcisi Bienaf'ın Şam ile görüşmelerin durdurulmasına ilişkin açıklamasının, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir Twitter açıklamasında, 'Suriye'de Kürtleri vurması halinde Türkiye'yi ekonomik yıkıma uğratacağı' şeklindeki sözlerinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.