30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir13°C
  • Berlin12°C

KÜRTÇE KONUŞUNCA POLİSLER SALDIRMIŞ!

Fatih'te polislerden dayak yiyen Ahmet Koca, olay gecesi yaşadığı dehşet dolu anları anlattı.

Kürtçe konuşunca polisler saldırmış!

21 Haziran 2012 Perşembe 00:14

Fatih'te polislerden dayak yiyen Ahmet Koca, olay gecesi yaşadıklarını anlattı. Koca, telefonda Kürtçe konuştuktan sonra polislerin "Terörist misin sen" diyerek üzerine çullandığını ve elleri kelepçelendiği halde dövmeye devam ettiklerini aktardı.

Samsun'da askerliğini yaptığını ve bir akrabasının düğünü için İstanbul'a geldiğini anlatan Ahmet Koca, düğünün ardından yakınlarını evlerine bıraktığını ve son olarak hamile olan bir akrabasını hastaneye götürmeye çalıştığını kaydetti. 

Koca, olay gecesini şöyle anlattı: "Eve giderken arabada bulunan ve hamile olan akrabam sancısı olduğunu ve hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledi. Yolda devam ederken polis otosu ters yönde önümüze geldi. Arabada hamile bir kadın olduğunu söylememe rağmen geri geri gitmemi söylediler. Bununla da kalamayıp beni arabadan indirdiler. Durumu izah etmeye çalıştım ama dinlemediler."

'YANIMDAKİ KADIN VE ÇOCUKLAR AKRABALARIM' 

Polislerin kendisini karakola götüreceğini söylemesi üzerine ağabeyini aradığını ve durumu aktardığını ifade eden Koca, şöyle devam etti: "Ağabeyimle telefonda Kürtçe konuştum. Telefonu kapattıktan sonra polisler bana, 'Sen buraya adam çağırıp bizi mi dövdüreceksin, terörist misin?' dedi. Zaten bu konuşmalardan sonra 4-5 polis arabası daha geldi. Ne olduğunu anlamadan beni dövmeye başladılar. Ellerimi kelepçelediler ama dövmeye devam ettiler."

Gözaltına alındıktan sonra Yenikapı'da bir ara sokağa götürüldüğünü söyleyen Koca burada da polis dayağının devam ettiğini anlattı. 



GÖRÜNTÜLERİ ÇEKEN VATANDAŞ KONUŞTU
Fatih’te Ahmet Koca'nın polisler tarafından öldüresiye dövüldüğü anları cep telefonu ile kaydeden vatandaş olay anını anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, saat 03.00 sıralarıyla bağrışma sesleri üzerine balkona çıktıklarını ve yaşananlara şahit olduklarını ifade etti. Görgü tanığı şahıs, olayın ‘Sen yol ver ben geçeyim’ diyalogu ile başladığını söyledi. Artan bağrışmaların ardından memurlarla otomobildeki şahıs arasında kavganın başladığını aktaran vatandaş, polislerin şahsın üzerine yüklenip altlarına aldıklarını ifade etti. Aynı yerde polislerin daha önce de bir vatandaşı dövdüğüne şahit olduğunu belirten görgü tanığı, bu kez olayı cep telefonu ile görüntülediğini söyledi.

'KADIN ‘HAMİLEYİM’ DİYE BAĞIRIYORDU'

Olayı anlatmayı sürdüren vatandaş, polislerin cop ve biber gazı kullandığı şahsı dövdüğünü ileri sürdü. Görgü tanığı vatandaş kaçmaya çalışan şahsı yakalayıp tekrar tekrar dövdüklerini söyledi. İsminin açıklanmasını ve yüzünün görüntülenmesini istemeyen vatandaş, dövülen Ahmet Koca’nın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasına bile aldırış etmeyen polislerin olaya müdahale eden vatandaşlardı da darp ederek uzaklaştırdığını söyledi. Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın “Ben askerim!” diye bağırdığını ama polislerin dayak atmaya devam ettiğini söyledi. Olayın şahidi şahıs, polislerin olaya müdahale eden 80 yaşlarındaki bir kadını da “Sen karışma!” diyerek uzaklaştırdığını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.