30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

KÜRT YÖNETİMİ Şİİ MİLİSLERDEN KAYGILI

Mesrur Barzani, BBC’ye yaptığı açıklamada Şii milislerin kullanılmasının Sünnilerle gerilimi arttırarak IŞİD’den daha büyük bir sorun yaratabileceğini kaydetti.

Kürt yönetimi Şii milislerden kaygılı

17 Mart 2015 Salı 11:56

Federal Kürdistanı Genel Güvenlik Müsteşarı Mesrur Barzani, Irak Ordusu’yla birlikte IŞİD’e karşı savaşan İran destekli Şii milislerden kaygılı olduklarını söyledi.

Mesrur Barzani, BBC’ye yaptığı açıklamada Şii milislerin kullanılmasının Sünnilerle gerilimi arttırarak IŞİD’den daha büyük bir sorun yaratabileceğini kaydetti.

Mesrur Barzani, Haşdi eş Şabi (Halk Seferberlik Milisleri) adı verilen İran’ın desteklediği Şii milislerin operasyonlarda kullanılmasından ötürü Bağdat hükümetini eleştirdi.

Barzani, “Bu durum IŞİD’den daha büyük bir sorun yaratacaktır. IŞİD ile hepimiz savaşmalıyız, ancak farklı mezhepler, dinler ya da etnik gruplar arasında intikam saldırıları başlarsa, bu çok daha zor bir sorun haline gelebilir” uyarısında bulundu.

Şii milis liderleri, geçen Haziran’da çoğu Şii 700 Irak askerini öldüren IŞİD üyelerinden ve IŞİD ile aynı saflarda savaşan Sünni aşiret güçlerinden intikamının alınacağını söylemişti.

Barzani’nin ayrıca Bağdat yönetiminin Şii milisler ve IŞİD’in elindeki bölgelerin yönetimlerine ödeme yaparken, IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri’ne ve Federal Kürdistan Yönetimi’ne para vermemesine kızgın.

Barzani, “Irak hükümeti IŞİD’in denetimi altındaki Musul’a para veriyor, Anbar’a para veriyor. Neden müttefikleri Kürdistan’a para vermiyorlar? Neden biz gereken desteği almıyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.