24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara19°C
  • İzmir23°C
  • Berlin5°C

KÜRT TEMSİLCİLERDEN IRAK PARLAMENTOSU’NDAKİ OTURUMA BOYKOT

Irak Parlamentosu, Kürt temsilciler oturuma katılmadan borçlanmayla ilgili yasa tasarısını oyladı.

Kürt temsilcilerden Irak Parlamentosu’ndaki oturuma boykot

12 Kasım 2020 Perşembe 13:32

Irak Parlamentosu’nda, borçlanmayla ilgili yasa tasarısını oylamak için bugün sabah saatlerinde bir oturum gerçekleştirildi.

Yasa tasarısına Kürdistan Bölgesi’ne karşıt bazı maddelerin eklenmesi nedeniyle Kürt temsilciler oturumu boykot ederek katılmazken, oturumda yasa tasarısının kabulüne karar verildi.

Öte yandan Irak Parlamentosu’nda bazı Şii ve Sünni parlamenterler, Kürtlere karşı birlik oluşturarak, Kürdistan Bölgesi’nin tüm petrol ve diğer gelirlerinin Bağdat hükümetine devretmesinin ardından bütçe verilmesini talep etti.

Şii ve Sünni parlamenterlerin bu tavrı Hewler ile Bağdat arasında daha önce yapılan anlaşmaya aykırı olduğu biliniyor.

Parlamento oturumunda Kürt ve Şii temsilciler arasında tartışmanın yaşandığı, ardından Kürt temsilciler oturumu terk ettiği kaydedildi.

Irak Parlamentosu dün de bütçe açığını tamamlamak ve maaşları artıracak bir borç projesini oylamak için toplanmıştı.

K24 muhabiri, bazı Şii ve Sünni temsilcilerin koalisyon kurarak Başbakan Mustafa Kazimi'nin kabinenin parlamentoya gönderdiği projenin 5’inci aşamasına karşı çıktığını ve Kürdistan Bölgesi’nin günde 450 varil petrol teslim etmesini istediklerini aktardı.

Bu projeye göre, Kürdistan Bölgesi günde 250 bin varil petrolü Bağdat’a göndermeyi, Irak hükümeti de Kürdistan Bölgesi'ne ayda 320 milyar dinar göndermeyi kabul etmişti.

Muhabir, ayrıca, Kürt karşıtı Şii ve Sünni parlamenterlerin, Bağdat hükümetinden Kürdistan Bölgesi’ne yönelik daha sert tavır almasını istediklerini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.