17 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin24°C

KÜRT SİYASETÇİ MİŞEL TEMO ÖLDÜRÜLDÜ

El Cezire Televizyonu, Suriye'de Kürt muhaliflerden Mişel Temo'nun öldürüldüğünü duyurdu.

Kürt siyasetçi Mişel Temo öldürüldü

08 Ekim 2011 Cumartesi 00:45

Suriye Kürtlerinin tanınmış politikacılarından ve Geleceğin Partisi (Şepêla Pêşerojê) sözcüsü Mişel Temo, Kamışlı şehir merkezine yakın bir yerde silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Temo ile birlikte saldırıya uğrayan Geleceğin Partisi merkez üyelerinden Zahide adlı bayan ile oğlu Marcel’in de ağır yaralandıkları bildirildi.

İnsan hakları örgütleri, siyasi çevreler olayın sorumlusunu devlet olarak gösterirken, Temo’nun ölümünü bir komplo olarak gören Kürt politikacılar, devletin sorumluluğuna dikkat çekiyorlar: “Sayın Temo, ister Suriye devletinin bazı güçleri isterse başka güçler tarafından öldürülsün, tanınmış bir siyasetçinin korunması tıpkı diğer vatandaşlarının hayatı ve güvenliğinden sorumlu olan devletin vazifesidir. Devlet burada vazifesini yerine getirmemiştir ve birinci derecede sorumludur.”


Temo’nun öldürülmesi sonrasında çekilen görüntüler

Suriye hükümeti tarafından siyasi faaliyetleri nedeniyle tutuklandıktan sonra geçtiğimiz haziran ayında cezaevinden çıktığı açıklanan Mîşel Temo’nun ölümü sonrasında Kamışlı halkının cinayete tepki gösterdiği ve sokaklara çıkarak cinayeti protesto ettiği bildiriliyor. Protesto nedeniyle Suriye ile Türkiye arasındaki Nusaybin sınır kapısından geçişlerin durdurulduğu da gelen bilgiler arasında.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.