02 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Berlin19°C

KÜRT BAKANLAR YOK, ŞEHRİSTANİ ARTIK DIŞİŞLERİ BAKANI

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Enerjiden sorumlu danışmanı Hüseyin Şehristani’yi vekaleten dışişleri bakanlığına atadı.

Kürt bakanlar yok, Şehristani artık dışişleri bakanı

12 Temmuz 2014 Cumartesi 09:50

Sumeriye televizyonuna açıklama yapan bir kaynak, Zebari’nin Mesud Barzani’nin çağrısı ile kabineden ayrılmasından sonra Hüseyin Şehristani’nin vekaleten dışişleri bakanlığına tayin edildiğini açıkladı.

Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak hükümetindeki Kürt bakanlardan kabineyi terk etmeleri çağrısında bulunmuş Kürt bakanlar da dün Başbakan Nuri el-Maliki’yi Kürdistan Bölgesi’ni tehdit etmekle suçlayarak kabineden çekildiklerini açıklamıştı.

Mesud Barzani’nin Basın Danışmanı Kefah Mahmud, “Irak hükümetindeki Kürt bakanlar, kendilerini izinli sayıyor ve bu izin Bağdat ile Erbil arasındaki durum netleşinceye kadar da devam edecek” dedi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Erbil’in IŞİD’çi ve Baasçı teröristlerin karargahı haline gelmesi karşısında sessiz kalamayız” demiş ve Kürdistan Bölgesi güvenlik yetkililerinden Erbil’den Baasçı ve el-Kaideci unsurları temizlemelerini istemişti.

Dışişleri Bakanlığından ayrılan Hoşyar Zebari, Kürt siyasi gruplarının Başbakan Maliki’nin açıklamalarına tepki olarak Irak hükümetine tüm katılımı askıya aldığını söyledi.

Zebari’nin ayrılması üzerine Başbakan Nuri el-Maliki’nin enerjiden sorumlu yardımcısı Hüseyin Şehristani’yi vekaleten dışişleri bakanlığına atadığı bildirildi. (ydh)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.