07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Berlin14°C

KÜRDİSTAN'DAN İRAN’A TEPKİ: ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ

Federal Kürdistan Hükümeti, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami’nin, Federal Kürdistan Yönetimi’ne yönelik tehditkar konuşmasına cevap verdi.

Kürdistan'dan İran’a tepki: Şiddetle reddediyoruz

02 Temmuz 2016 Cumartesi 13:06

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami Tahran cuma namazı hutbesinde, 'Bölgedeki işbirlikçi rejimler ve Kuzey Irak yönetimi (Federal Kürdistan Yönetimi) siyasi yetkililerini taahhütlerine bağlı kalmaları konusunda uyarıyoruz, çünkü biz İran İslam nizamı ve topraklarını tehdit eden her unsuru anında yok etmeye kararlıyız' diye konuşmuştu.

Federal Kürdistan Hükümeti, bugün resmi sayfasından yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami’ye yanıt verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘‘İran Devrim Muhafızları Ordusu yetkilisinin yaptığı tehditleri şiddetle reddediyoruz. Çünkü Federal Kürdistan, her zaman İran ile iyi komşuluk ilişkileri içerisinde olmaya çalışmıştır’’

Federal Kürdistan Yönetimi’ne karşı bu tür tehditkar açıklamaların iki ülkenin de çıkarına olmadığı kaydedilen açıklamada, ‘‘Federal Kürdistan Hükümeti, Federal Kürdistan topraklarının hiçbir zaman İran’a saldırıların kaynağı olmasını istemiyor ve istememektedir’’ ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.