30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Berlin27°C

KÜRDİSTAN’DA YENİ HÜKÜMET İÇİN 3’LÜ GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Kürdistan’da yeni hükümetin kurulması için Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi’nin (Goran) uzlaşıya varması bekleniyor.

Kürdistan’da yeni hükümet için 3’lü görüşmeler başlıyor

28 Ocak 2019 Pazartesi 23:55

KDP ile KYB politbüro üyeleri hükümet kurma görüşmeleri çerçevesinde yarın yeniden bir araya gelecek.

Görüşmede, yeni Kürdistan hükümetinin kurulması noktasında uzlaşıya varmak için tarafların ortak projelerini ortaya koymaları bekleniyor.

KYB’nin hükümet kurma görüşmelerinde uzlaşıya varmak için KDP’den Irak Adalet Bakanlığı koltuğunu istediği belirtiliyor.

Konuyla ilgili K24’e konuşan KDP’nin KYB ile görüşmeleri yürüten heyetinin üyesi Ferset Sofi, “Biz yakın bir zamanda KDP olarak hükümet kurma adımlarını ciddi bir şekilde ve kanunlar çerçevesinde atacağız. Irak hükümeti ve parlamentosuyla ilgili meseleler Kürdistan hükümetinin kurulma süreci ilgilendirmemektedir” dedi.

KYB Başkanlık Konseyi Üyesi Ariz Abdullah ise K24’e yaptığı açıklamada, “KDP’nin Irak Adalet Bakanlığı için desteklediği bir isim olabilir ama KYB’nin adayının da önü kapatılamaz. Irak Başbakanı’nın da konuyla henüz ilgilenmediğini düşünüyorum. Irak Parlamentosu tatili bittikten sonra bu mesele çözüme kavuşur” ifadelerini kullandı.

KDP ile KYB’nin her şekilde uzlaşması gerektiğini kaydeden Abdullah, “Kürdistan hükümeti için anlaşmanın gecikmesi her iki tarafa da zarar veriyor” diye konuştu.

KDP-KYB toplantısının ardından KDP, KYB ve Goran’ın 3'lü görüşmelerine geçilmesi bekleniyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.