19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Berlin6°C

KÜRDİSTAN'DA ‘UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE’ ÖNLEMLERİ

Kürdistan Parlamentosu Sağlık İşleri Komisyonu Başkanı Dr. Sabah Zebari, hazırladıkları yeni bir proje kapsamında uyuşturucu kullananlara hasta muamelesi yapılacağını, ticaret ve tedarikini yapanlara ise ağır cezalar verileceğini belirtti.

Kürdistan'da ‘Uyuşturucuya Karşı Mücadele’ önlemleri

14 Aralık 2019 Cumartesi 22:22

Rûdaw’a konuşan Dr. Sabah Zebari, Kürdistan Parlamentosu Sağlık İşleri Komisyonu tarafından uyuşturucuya karşı mücadele için hazırlanan yeni bir projenin parlamentonun onayında sunulduğunu dile getirdi.

Zebar, “Proje kapsamında Kürdistan Bölgesi’nde ‘Uyuşturucuya Karşı Mücadele’ adıyla bir komite kurulacak ve Sağlık Bakanı doğrudan bu komiteye başkanlık yapacak” dedi.

Proje için Irak’ta ilgili yasalarından ve 2017’de Kürdistan Parlamentosu’nda onaylanan yasadan yararlandıklarını kaydeden Zebari, “Bu yeni projeye göre uyuşturucu madde kullananlar ve bağımlılar hasta muamelesi görecek ve gerekli tedaviye tabi tutulacak” ifadelerini kullandı.  

Dr. Sabah Zebari, “Hastaların tedavi ihtiyacı olup olmadığına hakim karar verecek. Yine proje kabul edilirse uyuşuturucu madde tüccarları ve tedarikçileri de idam da dahil ağır cezalara çarptırılacak” diye konuştu.

670-297.jpg

Sözkonusu projenin 16 Aralık’ta Parlamento’da görüşülmesi planlanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.