29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin10°C

KÜRDİSTAN’DA İLK SİGARA BIRAKMA KLİNİĞİ AÇILDI

Başkent Hewler’de, sigara ve nargileyi bırakmayı kolaylaştırmak ve tiryakilere tedavi imkanı sağlayacak klinik bugün hizmete giriyor. Bu klinik ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde bu amaçla kurulan ilk klinik olma özelliği taşıyor.

Kürdistan’da ilk sigara bırakma kliniği açıldı

18 Aralık 2019 Çarşamba 18:13

Rûdaw Medya Grubu Sağlık Bölümü, her yıl halkı sigaradan ve zararlarından uzaklaştırmak için “Anti-Tobacco” kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında farklı yollarla sigara ve sigara dumanının insan sağlığına verdiği zararlarları anlatmaya çalışıyor.

2017’de düzenlenen ilk kampanyaya katılan 3 bin 500 kişi sigara ve nargile kullanmayı bıraktı. İkinci yıl ise 9 bin 172 sigara ve nargileyi terketti. Kampanyaya Kürdistan’ın her tarafından ve ayrıca Avrupa ve Amerika’dan da katılanlar oldu.  

Özel klinik açıldı

Başlatılan kampanyaya bu yıl Korek Telecom’un da sponsorluk yaptı. Bu yılki kampanyanın bir diğer özelliği ise Kürdistan Bölgesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyan “Sigara ve Nargile Bıraktırma Kliniği’nin açılması oldu.

Başkent Hewler’den sonra Duhok ve Süleymaniye kentlerinde de birer klinik açılması planlanıyor. Klinikte uzman doktorlar sigara ve nargile bağımlılarına kullandıkları zehiri terketmeleri için tıbbi destek sağlayacak.

Rûdaw’a konuşan Avi örgütü başkanı Dr. Metin Abdulrezak, nargile ve sigaranın insanın gizli düşmanı olduğunu belirterek Anti-Tobacco kliniğinde bu düşmana karşı duracaklarını söyledi.

Anti-Tobacco Kliniği doktorlarından Dr. Liza Ari de yakın zamanda Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer kentlerde de benzer kliniklerin hizmete gireceğini belirtti.

Anti-Tobacco Kliniği Ameliyat Odası Müdürü Kovan Hemedemin de, “hayat, sigara ve nargileyi bıraktıktan sonra başlıyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.