25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara25°C
  • İzmir21°C
  • Berlin9°C

KÜRDİSTAN VE IRAK’TA SEL FELAKETİ

Irak ve Kürdistan’da etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen selde ilk belirlemelere göre, Irak’ta 7 kişi hayatını kaybetti, en az 3 bin ev de zarar gördü.

Kürdistan ve Irak’ta sel felaketi

23 Kasım 2018 Cuma 17:50

Başkent Erbil ve Kerkük başta olmak üzere Selahaddin ve Musul kentlerinde de şiddetli yağışlar bölge sakinlerini etkiledi.

Ayrıca sel sularının ortasında mahsur kalan 8 Peşmerge'nin Kürdistan güvenlik güçlerine ait helikopterle kurtarıldığı kaydedildi.

Irak'taki yerel medyaya konuşan sağlık ve güvenlik yetkilileri, selin vurduğu Selahaddin vilayetinin Şırgat ilçesinde 2 kadın ve 5 çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Şırgat ilçesi Kaymakamı Ali Dudih de yaptığı açıklamada, sel sularının ilçede büyük bir yıkıma sebebiyet verdiğini ve ilk tespitlere göre 3 bin evin ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Sel olayından sonra Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, yayınladığı yazılı açıklamada, sel sularının vurduğu Şırgat başta olmak üzere Selahaddin ve Musul vilayetindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirdi.

Abdulmehdi, bölgeye ivedi bir şekilde yardım ulaştırılması, hasarların tespit edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için olası şiddetli yağış ihtimaline karşı kriz masası kurulduğunu belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.