05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara18°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

KÜRDİSTAN PARLAMENTOSU’NDAN PEŞMERGE BAKANLIĞI’NA SORUŞTURMA

Kürdistan Parlementosu, geçtiğimiz gün Kerkük operasyonun da yaşamını yitiren Ehmed Ezîz için Peşmerge Bakanlığı hakkında soruşturma başlattı.

Kürdistan Parlamentosu’ndan Peşmerge Bakanlığı’na soruşturma

29 Ağustos 2015 Cumartesi 13:13

Soruştumanın nedeni Ehmed Ezîz’in evin tek erkek çocuğu olması.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin talimatıyla aynı aileden iki kişinin aynı cepheye ve evin tek erkek çocuklarının savaş cephesine gönderilmeme kararı alınmıştı. Ancak geçtiğimiz gün Kerkük’ün Dakuk ve Xurmatu ilçelerine bağlı köylere dönük başlatılan kapsamlı operasyonda evin tek oğlu Ehmed Ezîz adındaki Peşmerge yaşamını yitirdi.

Konuyla ilgili BasNews’e konuşan Federal Kürdistan Parlamentosu Peşmerge Komisyonu Üyesi Qadir Rezgeyî, yaşamını yitiren Peşmerge için soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Rezgeyî, Kerkük Cephesi’nde yaşamını yitiren Peşmerge Ezîz’in komutanın kendilerine, ‘Ezîz’in kendi isteği ile ön cephede yer aldığını’ söylediğini belirtti. Rêzgeyî, buna rağmen Federal Kürdistan Parlamentosu’nun aldığı karara rağmen evin tek erkek çocuğu olan bir Peşmerge’yi operasyona yolladığı için Peşmerge Bakanlığı hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde ifade vermeye davet ettiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz gün Kerkük operasyonunda yaşamını yitiren Peşmerge Ehmed Ezîz, evin tek erkek çocuğu ve 3 çocuk babasıydı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.