28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara16°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

‘KÜRDİSTAN LAFINDAN BEN DE RAHATSIZ OLUYORUM’

Kılıçdaroğlu: HDP ile de görüşüyoruz. 6.5 milyon oy almış bir parti. Meclis’te başkanvekili var, milletvekilleri var, HDP’li Meclis Başkanvekili’nden söz istiyoruz, AK Parti de istiyor.

‘Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum’

23 Aralık 2021 Perşembe 16:22

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Elmadağ’da katıldığı muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri buluşmasında soru yağmuruna tutuldu. HDP ile ittifak konusuna ilişkin sorulara yanıt veren CHP lideri, Kürdistan’a ilişkin bir soru üzerine “Ben de rahatsız oluyorum” ifadelerini kullandı.

Katılımcılara “Bana aklınıza gelen her soruyu rahatlıkla sorabilirsiniz” diyen Kılıçdaroğlu, yöneltilen her soruyu tek tek yanıtladı. “Hangi dine inanıyorsunuz?” sorusunu “Elhamdülillah Müslümanız” diye cevaplayan Kılıçdaroğlu, “HDP’ye ne diyorsunuz? İttifakta mı?” sorularına yanıt verdi.

 ‘HDP’Lİ MECLİS BAŞKANVEKİLİNDEN SÖZ İSTİYORUZ, AKP DE İSTİYOR’

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre HDP ile görüştüklerini kaydeden CHP lideri, “HDP ittifakta değil, bir iş birliği içinde de değiliz. Ama biz herkesle olduğu gibi HDP ile de görüşüyoruz. 6.5 milyon oy almış bir parti. Meclis’te başkanvekili var, milletvekilleri var, HDP’li Meclis Başkanvekili’nden söz istiyoruz, AK Parti de istiyor” şeklinde konuştu.

‘PKK İLE HDP’Yİ AYIRMAK LAZIM’

“PKK ile HDP’yi ayırmak lazım. Biz terörün karşısındayız. Biz, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’yle birlikte altı parti güçlendirilmiş parlamenter sistemi konuşuyoruz. Onlar da ittifakta yok. Ama altı parti konuşuyoruz anayasayı.”

‘KÜRDİSTAN LAFINDAN BEN DE RAHATSIZ OLUYORUM’

Kılıçdaroğlu, “PKK’ya destek oluyor musunuz?” sorusuna da “Ne zaman, nerede, nasıl olmuşum, buna nasıl inanıyorsunuz? Terör örgütünün saldırdığı adam benim. Nasıl inanıyorsunuz buna, bunu da anlamıyorum” karşılığını verdi.

“Kimileri ‘Kürdistan’ diyor, rahatsız oluyor musunuz?” sorusunu da Kılıçdaroğlu, “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum. Benim ağzımdan hiç bugüne kadar böyle bir şey duydunuz mu?” diyerek yanıtladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.