26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ İLAN EDİLDİ

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), 3’üncü Genel Kongresi’nde ismini Kürdistan Komünist Partisi (KKP) olarak değiştirdi.

Kürdistan Komünist Partisi ilan edildi

18 Kasım 2018 Pazar 11:56

ÖSP 3’üncü Genel Kongresi ardından basın toplantısı düzenleyen KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, kongrede partilerinin adını “Kürdistan Komünist Partisi” olarak değiştirme kararı aldıklarını açıkladı.  

17 Kasım’da düzenlenen kongrenin başarıyla gerçekleştiğini dile getiren Çiftyürek, isim değişikliği ile birlikte kongrede önemli kararlar aldıklarını söyledi.  

İsim değişikliğinin eskiden beri gündemlerinde olduğunu belirten Çiftyürek, Kürt sorununun çözümü konusunda ise, “federasyon” modelini desteklediklerini ifade etti. 

Sinan Çiftyürek ayrıca Güney Kürdistan’ın bağımsızlığını desteklediklerini ve Rojhılat Kürdistanı için ise en kapsamlı federasyonu doğru çözüm olarak gördüklerini dile getirdi.    

KKP Genel Başkanı, “Kongremiz tüm Kürt halkına ve aydınlarına, Rojhılat ve unutulan Kızıl Kürdistan’a destek çağrısında bulunuyor” dedi.  

Kürt sorununun “bitmeyen” operasyonlarla, tutuklamalarla bitmeyeceğini dile getiren Çiftyürek, “Geride kalan yüz yılda yaşanan tecrübeler Kürt sorununun silahla çözülemeyeceğini ispat etmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.