29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

KÜRDİSTAN HÜKÜMETİ'NDEN DİYARBAKIR BAROSU'NA TEŞEKKÜR

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Mersin’de Kürt aileye yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınadı. Dizayi, saldırıya uğrayan Erbilli aileye destek amaçlı Mersin’e giden Diyarbakır Baro Başkanı ve avukatlarına da teşekkür etti.

Kürdistan Hükümeti'nden Diyarbakır Barosu'na teşekkür

15 Mayıs 2021 Cumartesi 12:49

Başkent Hewler’den seyahat için Türkiye’ye giden Kürt aile dün Mersin’de ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Muştaq Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Hevidar Zana’nın sorularını yanıtladı.

Sefin Dizayi, Mersin’de Kürt aileye yapılan ‘insanlık dışı’ saldırıyı kınadığını belirterek, “Muştak Mahmut beyle konuştum Allah'a çok şükür sağlık durumları iyi” dedi.

Saldırıya ilişkin gereken yasal sürecin başlatılması için Türkiye Erbil Başkonsolosluğuyla irtibata geçildiğini ifade eden Dizayi, “Türkiye yetkililerinin bu konuda isabetli bir karar vermelerini umuyoruz” dedi.

Diyarbakır Barosu’na teşekkür

Sefin Dizayi şunları söyledi:

“Aldığımız bilgilere göre saldırganlar gözaltına alındı ve hukuki süreç başlatıldı. Bu vesileyle olayın başlangıcından itibaren konuya el atan Diyarbakır Barosuna teşekkür ediyoruz. Söz konusu saldırıları da şiddetle kınıyoruz. Onlar bizim vatandaşlarımız ve özgürce seyahat etme hakkına sahiptirler, diğer yandan bizim vatandaşlar Türkiye’ye giderek para harcayıp ekonomiye katkı sunuyorlar. Dolayısıyla bu tür olayların yaşanmaması gerekiyor. Saldırıya maruz kalan Muştak beyle yaklaşık 10 dakika konuşup sağlık durumuyla ilgili bilgi aldık. Hastanede tedavileri devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre 3 kişi gözaltına alındı. Türkiye Erbil Başkonsolosluğuyla yaptığımız görüşmelerde de kendilerine bu olayın yasal prosedürlerle çözülmesi gerektiğini ilettik.(Rudaw)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.