26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır31°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin15°C

KÜRDİSTAN BÖLGESİ’NDE YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

Kürdistan Bölgesi Hükumet Sözcüsü Cutyar Adil, Koronavirüs ile Mücadele Yüksek Komisyonu toplantısının ardından, salgına karşı tedbirlerin sıkılaştırılmasına karar verdiklerini, memurlar ve turistler için aşı zorunluluğu getirdiklerini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’nde yeni koronavirüs tedbirleri açıklandı

27 Temmuz 2021 Salı 21:33

Kürdistan Bölgesi Koronavirüs ile Mücadele Yüksek Komisyonu bugün olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Hükumet Sözcüsü Cutyar Adil, halkın sağlığını önplanda tutarak bir dizi yeni kararlar aldıklarını söyledi.    

Koronavirüs vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Adil, Irak genel haritasında Kürdistan Bölgesi’nin turuncudan kırmızıya doğru gittiğini söyledi.

Bu durumda sokağa çıkma yasağı gibi sert tedbirler almadıklarını belirten Adil, salgının yayılma durumunu göz önünde bulundurarak “şehirler arası ulaşım yasağı” gibi farklı tedbirlere başvuracaklarını kaydetti.  

Sözcü Cutyar Adil, Kürdistan Bölgesi’nde salgının durumunu değerlendirmek amacıyla bir sonraki toplantıyı önümüzdeki hafta Salı günü yapacaklarını anlattı.

Halkın tedbirlere uyması ve uyarılması konusunda basın-yayın kuruluşlarına da görev düştüğünü dile getiren Adil, hükumetin gönderdiği bilgilendirmelerin vatandaşlara zamanında ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.  

Hükumet Sözcüsü Cutyar Adil, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

“Tüm ibadethaneler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ile kamuya açık alanlar, yemekhane ve kafeteryalarda çalışanların aşı olması gerekmektedir. Aşı olmayan çalışanların 72 saat içerisinde yapılmış koronavirüs testleri bulunmalıdır. Bu karar uymayan iş yerleri kapatılacak.

Aşı olmayan veya 48 saat içerisinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış test sonucu bulunmayan turistlerin Kürdistan Bölgesi’ne geçişine izin verilmeyecek.

Sahte test çıkaran turizm şirketlerine ceza uygulanacak, Kürdistan Bölgesi’nde çalışmaları yasaklanacak, kara listeye alınacak.

Hükumete bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda, turistik mekanlarda maske zorunlu hale getirilecek. Bu durum aşı olanlar için de geçerlidir.

Toplantı amaçlı tüm seminer, konferans, diğer etkinlikler yasaktır. Bu konuda karara uymayanlar İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar ve ilgili yasa çerçevesinde cezaya çarptırılacak.

Spor salonları ve yüzme havuzları, öngörülen tedbirler kapsamında çalışmalarını sürdürebilecek.

Sinema ve düğün salonları kapalı kalacak ve buralarda etkinlik yapılmasına izin verilmeyecek.

Taziye çadırı kurmak yasaktır, karara uymayanlara karşı yaptırım uygulanacak.

İbadethaneler sağlık tedbirleri kapsamında açık kalacak, tedbirlere uymadığı görülen yerler halka kapatılacak.”

Kürdistan Bölgesi Hükumet Sözcüsü Cutyar Adil, günlük denetimlerin valiliklere bağlı operasyon odalarının tarafından yapılacağını söyledi.

Adil, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarına bağlı ilgili kurumlar ile hükumete bağlı ortak koordinasyon kurumlarının da tüm hükumet kurumlarında denetim yapacağını söyledi. (Rudaw)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.