16 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir21°C
  • Berlin6°C

KÜRDİSTAN BÖLGESİ YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq’in yaptığı toplantı sonrası, bölgedeki gerginliğe vurgu yapıldı.

Kürdistan Bölgesi yönetiminden açıklama

08 Ocak 2020 Çarşamba 13:03

Toplantı sonrası yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Toplantıda Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı. Olaylarla ilgili Kürdistan Bölgesi’nin tutumu değerlendirildi. Bu çerçevede üç başkanlık, bölgedeki olayların tırmanmasıyla ilgili derin endişelerini dile getirmiştir ki terör tehlikesi artmış, Kürdistan Bölgesi ve Irak üzerinde ciddi tehdit oluşmuştur.

Son birkaç gün içinde ve özellikle bugün sabaha karşı yaşan olaylarla ilgili Kürdistan Bölgesi, askeri yöntemlerin hiçbir şekilde sorunları çözmeyeceğini vurgulamaktadır. Kürdistan Bölgesi, tansiyonun düşürülmesi, sorunlara diplomatik yöntem ve diyalogla çözüm bulunmasını, huzur ve istikrarın sağlanmasından yanadır, Kürdistan Bölgesi’ndeki bütün taraflardan da çekişmelerden uzak durmalarını talep etmektedir.

Kürdistan Bölgesi, Uluslararası Koalisyon güçlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde terörle mücadeleye olan desteğini gerekli görmektedir. Özellikle son birkaç ayda terör eylemleri ve hareketliliği artmıştır. Bu yüzden uluslararası toplumdan, hiçbir şekilde terörün baş göstermesine izin vermemesini istiyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.