29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin15°C

KÜRDİSTAN BAYRAĞINA İLİŞKİN YASA TEKLİFİ

Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan bayrağına Musennada saygısızlık yapan Irak subayına ilişkin Irak Parlamentosu’na yasa tasarısı vermeye hazırlanıyor.

Kürdistan bayrağına ilişkin yasa teklifi

04 Ağustos 2019 Pazar 11:09

Kürdistan Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Rêbiwar Babkeyî, Kürdistan bayrağına karşı bir Irak subayının saygısız yaklaşımına ilişkin Irak Parlamentosu’na sunulmak üzere bir yasa teklifi hazırladıklarını ve Kürdistan Parlamentosu Başkanlık Divanı’na sunduklarını söyledi.  Rêbiwar Babkeyî, Kürdistan bayrağının Irak’ın kutsal değerleri arasında yer alması gerektiğini ve kimsenin hakaret etmeye hakkı olmadığını belirterek Parlamento’nun bu konuda tepki göstereceğini belirtti.  

Kürdistan Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Rêbiwar Babkeyî, "Irak subayının Kürdistan bayrağına karşı yaptığı saygısızlık sonrası bir yasa teklifi hazırlandı. Irak Parlamentosu’na sunulacak bu yasa teklifinde Kürdistan Parlamentosu ‘Kürdistan bayrağı Irak’ın kutsalları arasında yer alır’ ibaresinin kararlaştırılmasını talep edecek. Bu şekilde Kürdistan bayrağına her türlü hakaret Irak kutsal değerlerine yapılmış sayılacak ve bu şekilde şovenist tutum içinde olan bu subayın cezalandırılmasının yolu açılacak” dedi.

Rêbiwar Babkeyî hazırlanan yasa teklifinin Kürdistan Parlamentosu Başkanlık Divanı’na sunduklarını ve kabul edildiğini kısa sürede Parlamento gündemine geleceğini onaylanması halinde Irak Parlamentosu’na gönderileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.