02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

KREDİ KARTLARINA YENİ DÜZENLEME

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bankaların tüketicilerden aldığı "kredi kartı aidatlarına" ilişkin bir standart belirleneceğini söyledi.

Kredi kartlarına yeni düzenleme

18 Temmuz 2012 Çarşamba 14:52

Kredi kartlarının aidatlarına düzenleme geliyor. Düzenlemelerle birlikte, tüketicilere habersiz kredi kartı gönderilmesinin de önüne geçilecek.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile biraraya gelen Mukim Öztekin, bankacılığın maliyetli bir iş olduğunu ancak tüketiciyi mağdur etmeyecek düzenlemelerin yolda olduğunu söyledi.

 Öztekin, "herkes ödeyeceği kredi kartı aidatını bilmeli, bu açık olmalı. Fahiş olmamalı ve tüketiciyi mağdur etmemeli" dedi.

 Tüketicilerin haberi olmadan mevduat hesabı açılmasının ve kredi kartı gönderilmesinin önüne geçileceğini söyleyen Mukim Öztekin, "bu talepler için yazılı talimat şartı aranacak" ifadesini kullandı. 

2015 yılında bu tür şikayetlerin ortadan kalkacağını söyleyen BDDK Başkanı Öztekin, kurum içinde "Tüketici Hakları Dairesi" kurulacağını söyledi.

 Yabancı bankaların Türkiye'ye girmesi için güçlü bir sermayelerinin olması gerektiğini söyleyen Öztekin, "300 milyon dolar olan sermayeyi temin etmeleri gerekiyor, bu rakamda bir değişiklik düşünmüyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.