29 Mart 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir17°C
  • Berlin7°C

KOSRET RESUL: KÜRTLERİN MEŞRU DAVASINI BİTİREMEZLER

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, “Tarih; ne silahlı mücadele, ne bombardımanlar, ne cezaevleri ne de idamların Kürt halkının meşru davasını bitiremeyeceğini kanıtlamıştır” dedi.

Kosret Resul: Kürtlerin meşru davasını bitiremezler

09 Eylül 2018 Pazar 12:24

KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, İran’ın, Hewler’in Koye ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi’nin (HDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) karargahlarına yönelik saldırısıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında saldırıyı kınayan Resul, “Tarih; ne silahlı mücadele, ne bombardımanlar, ne cezaevleri ne de idamların Kürt halkının meşru davasını bitiremeyeceğini kanıtlamıştır. Bundan dolayı tek çözüm yolu, Kürtlerin haklarına kavuşmasıdır. Bölge ancak diyalog ve müzakere yönteminin seçilmesiyle huzur ve istikrara kavuşabilir” ifadelerini kullandı.

Resul, şunları kaydetti:

“Bugün İran tarafından iki Demokrat partinin (HDK-KDP-İ) karargahlarına düzenlediği bombardımanda onlarca lider kadro ve kahraman Peşmergenin yanında, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu birçok sivil şehit düşmüştür.

Saldırıyı kınıyor, onurlu şehit aileleri ve iki partiye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Tüm taraflara, Kürdistan Bölgesi topraklarını siyasi ve askeri çekişme alanına çevirmemeleri çağrısında bulunuyorum çünkü Kürdistan Bölgesi çok hassas bir dönemden geçiyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.