04 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

KÖŞE YAZARLARI MOR FORMA İÇİN NE DEDİ?

Galatasaray geçtiğimiz günlerde yeni sezon için hazırladığı formaların tanıtımını yaptı. Ama formalar arasındaki bir tanesi epey tartışma konusu oldu.

Köşe yazarları mor forma için ne dedi?

30 Temmuz 2009 Perşembe 11:52

Galatasaray geçtiğimiz günlerde yeni sezon için hazırladığı formaların tanıtımını yaptı. Ama formalar arasındaki bir tanesi diğerlerini gölgede bırakarak epey tartışma konusu oldu. 'Mor forma' olarak tarihe geçecek geyikler de dönmeye başladı tabii. Bugün farkettik ki bazı köşe yazarları da bu topa girmişler. Hürriyet'ten Mehmet Y. Yılmaz ve Vatan'dan Reha Muhtar da "fırsat bu fırsat" deyip Galatasaray'ın mor formasını yazmışlar.

Beşiktaş'lı Reha Muhtar gönlünce dalgasını geçmiş formalarla. Çarşı Grubu'na konuyla ilgili öneriler yapmış, olası sloganları yazmış...

"Koskoca kulüpte bir Allah’ın kulu da çıkıp söylemez mi “Sevgili Başkan bu formaları mor yapmayalım... Gazetelerin spor sayfalarındaki editörleri bayram ettirmeyelim... Galatasaray’a bu kötülüğü yapmayalım... Milleti kendimizle dalga geçirtmeyelim...”

Söylemiyorlar işte, bana mısın demiyorlar, koskoca Galatasaray’a başka renk kalmamış gibi “mor” formayı layık görüyorlar...

Şükrü Saracoğlu’na, İnönü’ye, Avni Aker’e gittiğinizde daha maç bitmeden sayfalara konacak olası başlıklar gözömün önüne geliyor...

“Mosmor oldular...

Kartal mor demedi mosmor etti...

Fenerin karşısında morardılar...”

Bir yenilgide bu başlıklar ve daha nice yaratıcıları ortaya çıkacaktır..."

Hürriyet yazarı ve Fenerbahçe taraftarı Mehmet Y. Yılmaz, Reha Muhtar kadar acımsız davranmamış...

"GALATASARAY’ın yeni sezonda giyeceği formaların tanıtımı için düzenlenen gösteriyi televizyon haberlerinde izledim ve "Yanlış mı görüyorum acaba" diye düşündüm.

Yüzyıllık Galatasaray’a kimin "mor" formayı uygun gördüğünü de merak ettim.

Profesyonel futbol artık gerçek bir endüstri ve forma satışları da kulüplerin önemli bir gelir kaynağı.

Bu nedenle her sezon yeni formaların yaptırılmasında yadırganacak bir durum yok. Yeni forma çıkmalı ki, taraftarlar her sene yeni forma alsınlar, tuttukları takıma destek olsunlar.

Ama bunu yaparken herhalde geleneği olan kulüplerin, bu geleneklerini tersyüz etmek yoluna gidilmemeli.."

Bakalım Galatasaray'lı yazarlardan bir savunma ya da missilleme gelecek mi?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.