27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara26°C
  • İzmir26°C
  • Berlin21°C

KORU ÖZKÖK'ÜN GİDİŞİNE NE DEDİ?

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılmasını Fehmi Koru bakın nasıl yorumladı...

Koru Özkök'ün gidişine ne dedi?

30 Aralık 2009 Çarşamba 09:53

Kanal7 Ana Haber’de gündemi değerlendiren Fehmi Koru, gazete yöneticiliği için 20 yılın çok çok uzun bir süre olduğunu belirterek dünyada gazete yönetmenlerinin ömür süresinin en fazla 5 yıl olduğunu belirterek “20 yıl Genel Yayın Yönetmenliği yapmak bir rekor demektir. Ben en az çeyrek asır gazetesinin başında kalacağını umuyordum. Bana göre Türk medyası açısından bu karar gecikmiş bir karardır.

Fehmi Koru, gazetelerin aslında patronlara ait olduğunu, kadroyu oluşturan isimlerin aslında birer çalışan konumunda olduklarını dile getirerek Hürriyet’in özellikle son üç yıl içinde peş peşe editorial hatalar yaptığını, 2007 yılı başından itibaren AK Parti’nin kapatılması davasında, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, 367 olayının gündeme gelmesinde, erken seçimin gündeme gelmesi ve daha sonra Cumhurbaşkanı adayının tespiti sırasında ve en son Kozmik Oda’da bile hatalar yapıldığını kendi okur kitlesi ve toplum tabanı ile ters düştüğünü savundu.

Fehmi Koru normalde patronun çok daha önce müdahale etmesi getirerek dünyanın hiçbir yerinde bu denli vahim editorial hatalar yapan yönetime müsaade edilemeyeceğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.