04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

KORGENERAL'DEN TÜSİAD'A AĞIR HAKARET

Video paylaşım sitesi dailymotion.com'a yeni düşen ses kaydında bir komutan, TÜSİAD'ın eski yönetimine ağır küfürler ediyor.

Korgeneral'den TÜSİAD'a ağır hakaret

26 Mart 2011 Cumartesi 09:51

Video paylaşım sitesi dailymotion.com'a yeni düşen ses kaydında bir komutan, TÜSİAD'ın eski yönetimine ağır küfürler ediyor.

Söz konusu ses kaydında, 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Y.C. olduğu iddia edilen kişi, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı, AK Parti ağzıyla konuştuğu için eleştiriyor. Yalçındağ için ağza alınmayacak küfürler eden komutan ses kaydında, 28 Şubat sürecinde aktif rol aldığını, TÜSİAD'ın 1997'de bugünkünden farklı konuştuğunu söylüyor. Komutan, TÜSİAD'ın kendi istekleri yönünde konuşması durumunda muhtemel bir darbe girişiminde, istedikleri krediyi vereceklerini belirtiyor.

TSK'nın bugüne kadar yanında olan YÖK'ün, yargının ve TÜSİAD'ın uzak durmasını eleştiren Korgeneral, geçmişte gazetecilerin 'kapılarında dolandığını' ama şimdi hiç kimsenin yanlarına uğramadığından yakınıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eskisi gibi itibar görmediği ileri sürülen ses kaydında Korgeneral, önceki dönemde TSK'ya sormadan veya görüşü alınmadan hiçbir işin yapılmadığını belirtiyor.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün hükümetin işine karışmadığı gerekçesiyle TSK'nın yalnız kaldığını kaydeden komutan, yine eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı konuşmayı açıklamamasını eleştiriyor. AK Parti yöneticileri ile görüşülmesi gerektiğine de inandığını belirten komutan, en azından TSK'nın fikrinin partiye anlatılabileceğini, parti yöneticilerinin irkilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Komutan, her şeye rağmen ülkedeki ciddi kurumlarda, TSK'nın inandığı değerleri taşıyan ikinci, üçüncü, beşinci veya onuncu pozisyonda insanlar olduğuna gönülden inandığını söylüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.