28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

KOÇER BİRKAR ‘YILIN DÜŞÜNÜRÜ’ OLMAYA ADAY GÖSTERİLDİ

Fields Matematik Ödülü sahibi ünlü Kürt bilim adamı ve matematikçi Koçer Birkar, İngiliz Prospect Dergisi tarafından yılın 10 düşünürünün belirlenmesi için düzenlenen ankette 50 aday arasında yer aldı.

Koçer Birkar ‘Yılın Düşünürü’ olmaya aday gösterildi

29 Temmuz 2019 Pazartesi 13:32

İngiliz Prospect Dergisi, yılın 10 düşünürünü seçmek için internet sitesi üzerinden anket başlattı. Derginin belirlediği 50 aday arasında geçen sene Matematiğin Nobeli sayılan Fields Matematik Ödülü alan Prof. Dr. Koçer Birkar (Caucher Birkar) da bulunuyor. 

Prospect editörü Tom Clark, konu ile yazısında, “zamanı yeniden şekillendiren bilim insanları, filozof ve yazarlardan oluşan 2019’un en önemli 10 düşünürünü” belirlemek için katılımcılardan destek istediklerini ifade etti.  

Ankete katılacak olanlar sitede anket için belirlenen bolkta adaylardan herhangi birinin adını ve kendi ismini yazarak oy verebilecek.  

Adaylar arasında Koçer Birkar’ın yanı sıra feminist yazar Naomi Alderman, Suriyeli mimar ve yazar Marwa el-Sabouni, Nobel Edebiyat Ödüllü Belerus’lu yazar Svetlana Alexievich, İngiliz tarihçi Niall Ferguson, Gana asıllı Amerikalı yazar Yaa Gyasi, dijital iletişimci Max Roser ve ekonomist George Soros gibi isimler de var.  

Ankete katılmak isteyenler için link

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.