30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

KOBANÊ'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Kobanê'de IŞİD ile YPG-YPJ güçleri arasındaki çatışmaların üç cephede de sürdüğü bildirildi.

Kobanê'de çatışmalar sürüyor

07 Ekim 2014 Salı 09:12

IŞİD saldırısı altında bulunan Kobanê'de IŞİD ile YPG-YPJ güçleri arasındaki çatışmaların üç cephede de sürdüğü bildirildi.

22. gününe giren IŞİD saldırıları karşısında Kobanê direnişi devam ediyor. Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, Kobanê'nin doğu mahallesine giren IŞİD üyelerinin gece boyunca saldırıları devam etti.

Gece boyunca kentin Güney, Doğu ve Batı cephelerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı tespit edilemezken geceden beri süren şiddetli çatışmaların bu saatlerde Doğu ve Güney cephelerinde yeniden şiddetini giderek artırmaya başladığı haber verildi. IŞİD'in bir çok bölgeden güçlerini buraya aktararak Kobanê'ye saldırmaya devam ettiği öğrenildi.

HDP'DEN SÜRESİZ EYLEM ÇAĞRISI

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Parti Meclisi ile MYK toplantısını yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığındaki toplantılarda, Kobanê'deki son durum ve bunun Türkiye'ye yansımaları değerlendirildi.

MYK sonrası yapılan yazılı açıklamada, Kobanê için acil eylem çağrısı yapıldı. "Halklarımıza Acil Eylem Çağrısı" başlığı taşıyan açıklamada, "Kobanê'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri, demokratik güçler Kobani'de yaşanan vahşete karşı harekete geçmelidir. Bundan böyle her yer Kobanê'dir. Kobanê'deki kuşatma ve vahşi saldırganlık son bulana kadar süresiz direnişe çağırıyoruz" denildi.

Çatışmalar ile ilgili YPG'nin önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.