25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir19°C
  • Berlin4°C

KOALİSYON SÖZCÜSÜ: PEŞMERGE’Yİ GEÇMİŞTEN FARKLI GÜÇLENDİRECEĞİZ

DAİŞ’le Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü, Peşmerge’yi geçmişten farklı olarak güçlendirip düzenlemek istediklerini söyledi.

Koalisyon Sözcüsü: Peşmerge’yi geçmişten farklı güçlendireceğiz

07 Mart 2020 Cumartesi 13:09

K24’e konuşan Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Peşmerge Bakanlığı’nda yapılan reformların, ABD ve Uluslararası Koalisyon’un Peşmerge’ye yardımları için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Peşmerge’yi geçmişten farklı olarak güçlendirip düzenlemek istediklerini söyleyen Albay Caggins, “DAİŞ’le Mücadele Uluslararası Koalisyon, Peşmerge’ye DAİŞ’le mücadelede desteğini sürdürüyor. DAİŞ Diyala ve Mahmur’da tehdit olmaya devam ediyor. Peşmerge’yi DAİŞ’le mücadele teknikleri üzerinde eğitmeye devam edeceğiz” dedi.

İtalya, Almanya, Macaristan, İngiltere ve Finlandiya gibi birçok ülkenin yer aldığı Uluslararası Koalisyon’un Kürdistan Bölgesi’nde bulunduğunu anımsatan Caggins, “ABD Peşmerge’ye yardımda bulundu ve Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformlar, Peşmerge’ye yardımlara devam etmemiz açısından bizim için de imkan sağlıyor. Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge ve güvenlik güçlerine daha fazla destek vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.