19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin7°C

KOALİSYON HEYETİ PEŞMERGE GÜÇLERİNİ ZİYARET ETTİ

Mahmur ilçesi yakınlarındaki Karaçox Dağı’nda bir araya gelen Peşmerge Güçleri ve Uluslararası Koalisyon yetkilileri, IŞİD’in gözle görülür bir hareketlilik içinde olduğunu belirtti.

Koalisyon heyeti Peşmerge Güçlerini ziyaret etti

13 Kasım 2019 Çarşamba 11:41

Uluslararası Koalisyon heyeti, Mahmur ilçesi yakınlarındaki Karaçox Dağı’nda Peşmerge Güçleri’ni ziyaret etti.

IŞİD’le mücadelenin ele alındığı görüşmede, Peşmerge Güçleri ve Koalisyon arasındaki iş birliği ve koordinayonun önemine vurgu yapıldı.

K24’e konuşan Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, “Koalisyon olarak, IŞİD’in bölgede belirgin bir şekilde yayıldığına dair bilgi sahibiyiz” dedi.

Albay Myles Caggins, “Uluslararası Koalisyon, bu bölge ve tartışmalı bölgelerin savunulmasında ortak bir mekanizmanın kurulması gerektiğine inanıyor. Bu konuda Erbil ve Bağdat’ın yakınlaşmasına yönelik çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

aa11.jpg

Gwêr-Mahmur Cephesi Komutanı Sirwan Barzani de IŞİD’in hareketliliğine dikkat çekerek, örgütün bir grup yabancı üyesinin bölgeye ulaştığını belirtti.

aa22.jpg

Sirwan Barzani, “IŞİD mensupları, örgütlenme aşamasını tamamladı. Örgütün bir grup yabancı üyesi bölgeye ulaştı” dedi.

Uluslararası Koalisyon güçleri, 10 Kasım’da Mahmur ilçesi yakınlarındaki Karaçox Dağı’nda IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısı düzenlemişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.