07 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara8°C
  • İzmir15°C
  • Berlin11°C

KİRLİ PROPAGANDA İŞE YARAMADI

Alper Görmüş "Medya 'kirli propaganda'nın işe yaramadığını anladı; siyaset de anlayacak!" dedi.

Kirli propaganda işe yaramadı

15 Eylül 2010 Çarşamba 12:09

Referandum süreci, özellikle siyasi anlamda çok sayıda 'kirli propaganda'yı da beraberinde getirdi.

"Cumhuriyet değişecek; şeriat gelecek; kendi mahkemeleri kuruyorlar; Yüce Divan'dan kaçıyorlar; bir gece sizi de evinizden alacaklar; bebek katili affedilecek" gibi çok sayıda örnek, 'korku toplumu' inşa etmek olarak da yorumlandı.

Zaman'a konuşan Taraf yazarı Alper Görmüş, bu 'kirli propaganda' yöntemini "ABD'deki kıyamet tarikatlarına" benzetti. Görmüş, "Kıyamet kopacak deyip, kopmayınca toplu intihar ediyorlar ya; bu da bir ideolojik intihar aslında. Bunun, propaganda sahipleri tarafından çok tehlikeli bir yanı var. Bir süre sonra inandırıcılığını yitiriyorsun." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu referandumda 'evet' derseniz, bir gün kapınızı çalıp size götürecekler." sözünü hatırlatan Görmüş, bunun 'biraz sağduyu sahibi' insanlar tarafından bile inandırıcı görülmediğini dile getirdi. Ona göre, medya da özellikle referandum sürecinde, bu durumun farkına vardı. Yıllardır "şeriat gelecek; ülke bölünecek" tarzında 'kirli propaganda' yapan medyanın, bu farkındalığını 'kurnazlık' olarak gören Görmüş'e göre, medya propagandayı eski usulle taşıyamayacağını erken fark etti. Bu tavrı, oportünizm olarak değerlendiren Taraf yazarı, "Medya; böyle gidemeyeceğini, bunun tirajlara yansıyabileceğini, üzerinde o kadardır durduğu ideolojik hegemonyayı kaybedebileceğini düşündüğü için sonuçta oportünistçe davranıyor." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.