07 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara8°C
  • İzmir15°C
  • Berlin11°C

KILIÇDAROĞLU'NDAN RAMAZAN FETVASI

Kılıçdaroğlu, partililerin içki sofralarından uzak durulmasını ve özellikle ramazan ayında camilerin ve teravih namazlarının AKP'ye bırakılmaması istedi.

Kılıçdaroğlu'ndan ramazan fetvası

14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:08

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmarı sırasında partililerin içki sofralarından uzak durulmasını ve özellikle ramazan ayında camilerin ve teravih namazlarının AKP'ye bırakılmaması istedi.

Referandum çalışmasında "Hayır'da hayır vardır" sloganını kullanacak olan CHP'de nasıl bir çalışma yapılacağı netleşiyor. CHP, özellikle ramazan ayında içki masalarından uzak duracak, camileri AKP'ye bırakmayacak.

Akşam gazetesinin haberine göre, geçen hafta Cuma günü partisinin il başkanları ile yaptığı toplantıda referandum çalışmaları sırasında özellikle Ramazan ayını gözetmelerini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun istekleri şöyle;

"İçki sofralarından uzak durun"

Referandum çalışmalarının önemli bölümünün Ramazan ayına denk geleceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu partililere "Bu ayda muhafazakar kesimin, mütedeyyin insanların ve sade vatandaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurun. Sizlerden ricam 12 Eylül'e kadar içki sofralarından uzak durmanızdır" dedi.

"Camiler teravih namazlarını kaçırmayın"

Ramazanda insanlara nasıl ulaşmaları gerektiğini de anlatan Kılıçdaroğlu, "İftar çadırlarını ziyaret edin. Orucunu açan insanlarımızla buluşup sorunlarını dinleyin. Teravih namazlarını ve camileri AKP'ye terk etmeyin. AKP'nin yöntemleriyle çalışıp hem bunların gerçek yüzünü anlatın hem de boşluk kalmasını önleyin" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.