20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin12°C

KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘HDP İLE İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçimler yaklaşırken HDP ile bir görüşme olup olmadığı konusunda, “Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuşuyor ama siyaseten görüşmüyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘HDP ile ittifak’ açıklaması

12 Kasım 2018 Pazartesi 11:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile yerel seçim ittifakı için görüştükleri yönünde çıkan söylentiler için bir açıklama yaptı.

Hürriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP ile bir görüşme olup olmadığı konusunda, “Hayır. Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuşuyor ama siyaseten görüşmüyoruz” dedi.

HDP ve CHP’den gelen ‘geniş ittifak’ sesleri

Mart 2019 seçimleri yaklaşırken en çok tartışılan konuların başında ittifak geliyor. Muhalefetin nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.

HDP birçok kez Batı’da ‘en geniş ittifaka hazır olduğu’ mesajını vermiş, CHP’den Sezgin Tanrıkulu da geçtiğimiz günlerde webiz’e yaptığı açıklamada, “En geniş zeminde ittifak yapabileceğimiz bir program sunacağız, kurumsal olmasa da HDP ile mutlaka görüşmeler oluyor” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.