02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

KILIÇDAROĞLU’NDAN BİDEN YORUMU: NEDEN ŞİMDİ TEPKİ VERİYORLAR?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın açıklamalarına AKP kadrolarının neden 7 ay sonra tepki verdiklerini sordu.

Kılıçdaroğlu’ndan Biden yorumu: Neden şimdi tepki veriyorlar?

16 Ağustos 2020 Pazar 19:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın Aralık ayında New York Times gazetesine verdiği mülakattaki sözlerinin gündeme getirilmesini değerlendirdi.

Ankara’daki evinin önünde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz. ‘Çünkü bağımsızlık bizim karakterimizdir.’ Bu karakterden yola çıktık. Beni üzen şey gerçekten de 7 ay önce söylenen bu sözlere Dışişleri Bakanı’nın, Erdoğan’ın, Fahrettin Altun’un, kendi kadrolarının tepki vermeyip 7 ay sonra bunu Türkiye’nin gündemine getirilmesi” dedi.

Kılıçdaroğlu “Gerçekten merak ediyorum. Neden? Acaba yine birileri 'bunu kullanın deliğe süpürmeyin' mi dedi? Biz bunları merak ediyoruz. 7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? Hadi bütün bunlardan vazgeçtim. Pergolacı Fahrettin neredeydi? 7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar?” diye konuştu.

Biden sözkonusu mülakatında "Şu an ona (Erdoğan'a) çok farklı bir şekilde yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça belirtmeliyiz" demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.