23 Nisan 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Berlin9°C

KILIÇDAROĞLU: KAFTANCIOĞLU İSTANBUL'DA BAŞARILI OLDU DİYE CEZALANDIRILIYOR

Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cezanın İstanbul seçimlerinde elde edilen başarılı sonuç yüzünden verildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu İstanbul'da başarılı oldu diye cezalandırılıyor

06 Eylül 2019 Cuma 19:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yerel seçimlerde başarılı olduğu için cezalandırıldığını söyledi.

Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza sonrası açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “adaletsizlik Türkiye’nin itibar kaybıdır, düşünce özgürlüğü zenginliktir” ifadelerini kullandı.

“İstanbul seçimlerinde başarılı olduğu için ceza veriliyor. Neden farklı düşünüyorsun diye ceza veriyorsun. Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam alacağız; İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye” şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Adalet yok bu ülkede. Hakim karar verirken vicdanına değil saraya bakıyor” dedi.

‘ADALET ARAYIŞINI SAĞLAYACAĞIM’

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, “Hangi görüşten olursa olsun ben adalet arayışını sağlayacağım ve gerçekleştireceğim. Bu ülkede adaletsizlik hukuksuzluk olmamalı. Bu toprakların ruhuna aykırıdır. Düşünce özgürlüğü zenginliktir. Farklı düşünce olmadığı takdirde ülke zenginliği kaybeder.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.