19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Berlin8°C

KILIÇDAROĞLU, ALİ BABACAN'I ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bugün ittifak gündemde değil. Ancak seçim sathı mailine girersek belki o dönem gelir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ali Babacan'ı ziyaret etti

08 Ekim 2020 Perşembe 15:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında Kılıçdaroğlu, "Bugün ittifak gündemde değil. Ancak seçim sathı mailine girersek belki o dönem gündeme gelebilir" dedi.

Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Babacan, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetini Genel Merkez girişinde karşıladı.

Kılıçdaroğlu, Babacan'a, "Adalet Yürüyüşü"ndeki konuşmalar va yürüyüşe dair yazıları içeren, "Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş" adlı kitabı hediye etti.

İkili, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

"NEREDEN BAKSAK SORUNLU BİR SİSTEM"

Görüşmede Türkiye'nin genel sorunlarının ele alındığını belirten Ali Babacan şunları söyledi:

"Ne açıdan baksak ülkemizin insan hakları konusundaki, özgürlükler konusundaki sıkıntıları büyüyor. İfade özgürlüğü bu sıkıntıların en başında geliyor. Demokrasi dediğimizde sadece seçimden seçime yürüyen bir süreç değil. STK'ler başta olmak üzere basın üzerindeki baskılar, ülkemizin ifade özgürlüğü üzerinde ciddi bir sıkıntılı ortamı oluşturuyor. Problemlerini konuşmayan ülkede o problemlere çözüm bulmak konusunda tabii ki güçlük çekiyor.

Yargı sisteminin üzerindeki baskı malum. Hukukun üstünlüğü ilkesi izlenmediği zaman ülkenin anayasası dahi bazen gözardı edildiği zaman, kurallı ve ilkeli bir yönetimden bahsedemiyoruz. Bir hukuk devletinden bahsedemiyoruz. Ekonomimizle ilgili sorunlar büyük. Gittikçe de büyüyor. Sağlık, eğitim ve dış politika… Yani nereden baksak sorunlu bir sistem."

"MÜMİNİN GÖREVİ YOKLUKTA SABRETMEKTİR" SORUSU

Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün yaptığı, "Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" sözlerini nasıl değerlendirdiklerini sordu.

Kılıçdaroğlu, soruya, "Mümin alçak gönüllüdür, mümin kul hakkı yemez, mümin bu ülkede aç yatan çocuklar varsa sarayda oturmaz. Bir insanın söylemi ile eyleminin örtüşmesi gerekiyor. Söylemi farklı yaşam tarzı farklı ise orada riya vardır, iki yüzlülük vardır. Dolayısıyla Erdoğan'ın sözlerinin ciddiye alınacağını sanmıyorum" yanıtını verdi.

Ali Babacan da "Hükümetlerin görevi vatandaşlarımızın yokluk karşısında sabretmesini istemek değil vatandaşlarımıza mümkün olan en yüksek yaşam koşullarını, en yüksek refah seviyesini sunmaktır. Bunu yapamayıp da yokuluğa karşı sabredin diye nasihatta bulunmak bir hükümetin görevi değildir diye düşünüyorum" dedi.

İTTİFAK SORUSU

Herhangi bir ittifak görüşmesinin olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sadece ziyarete geldik. Bugün için bir ittifak gündemde değil. Ancak seçim sathı mailine girersek belki o dönem gündeme gelebilir" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.