19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir17°C
  • Berlin8°C

KILIÇDAROĞLU: AFRİN'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Türkiye’nin Rojava'ya yönelik harekat tüm dünyada tartışılırken Türkiye Büyük Millet Meclis’inde “İçimiz yana yana ‘evet’ diyeceğiz” diyen CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tezkere kararını savundu ve doğru bir politika olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: Afrin'de güzel şeyler oluyor

03 Kasım 2019 Pazar 13:23

Cumhuriyet Gazetesine konuşan CHP lideri insanlık dramların yaşandığı Efrin için, “Afrin’e güzel hizmetler götürülüyor. Askerimiz çekilseydi, bu hizmetler yok olacaktı” ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, ekim ayındaki tezkere oylaması öncesinde, “İçimiz yana yana evet diyeceğiz” açıklaması yaparken, bugün partisinin tezkere kararını savunan çıkışı ile dikkat çekti.

‘Afrin’de güzel şeyler oluyor’

Kılıçdaroğlu, tezkere kararını da savunarak “Tezkereye “evet” dememiz doğru politikaydı. Biz, Saray hükümetinin bilmediği pek çok gerçeği biliyoruz. İdlib’de, Afrin’de sivil toplum örgütleri var ve bunların harcamalarının büyük bir kısmı AB tarafından fonlanıyor. Orada Suriye halkına olağanüstü güzel hizmetler götürüyorlar. Fotoğraflarını gördüm, bana bilgi verildi. Şimdi eğer askerlerimiz çekilseydi, bu hizmetlerin tamamı yok olacaktı” yorumunu yaptı.

AKP’nin, Rojava ve kuzey Suriye’de yapılaşma girişmini de savunan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, “Bugüne kadar Suriyeliler için 30 milyar dolar para harcadık” dedi. Ki bu Türkiye’deki sığınmacılar için. Suriye politikasının Türkiye’ye maliyetini şu anda arkadaşlarımız araştırıyor. Maliyetini çıkaracağız ortaya. O bölgeye kutu deniliyor. Bütün görüşmelerde de kutu olarak ifade edilmiştir. Suriyelilerin oraya ev yapılarak yerleştirilmeleri ve buradaki insanların gönüllü gitmelerini yapabilirlerse memnun oluruz. Yapsınlar. İmkânları vardır herhalde. Bunu söyleyen Erdoğan” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.