20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

KDP’NİN HÜKÜMET İÇİN ŞARTLARI NELER?

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkilileri, diğer partilerin KDP’nin programını kabul etmesi ve kriz dönemlerinde hükümetten çekilmemesi gibi şartlarla kuracakları hükümette yer alabileceklerini belirtiyor.

KDP’nin hükümet için şartları neler?

13 Kasım 2018 Salı 11:12

Geçmiş hükümet döneminde yaşanan sorunların tekrar edilmemesi gerektiğini belirten KDP’li yetkililer, kriz dönemlerinde hükümetten çekilmenin büyük sorunlara neden olduğunu vurguluyor.

K24’e konuşan KDP Süleymaniye-Halepçe Başkanlık Meclisi Sözcüsü Eta Şeyh Hasan, “Taraflar birçok kez söz verdi ancak sonuna kadar kalmayıp çekildiler. Şimdi önemli bir süreç var önümüzde. En önemlisi de Kürdistan’ı savunma konusunda sorumluluklarımız var. Halkın temsiliyet hakkını kazanmış tüm taraflar ulusal ilkeler çerçevesinde güçlü bir Kürdistan için kabinede yer alabilir” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkilileri de yeni kabinede devamlılık esası konusunda KDP ile aynı görüşte.

KYB yetkilileri, devamlılık ve Irak’ta Kürtlerin birliği esaslarına göre isteyen tarafların hükümette yer almalarına sıcak baktığını belirtiyor.

K24’e konuşan KYB Dış ilişkiler Sorumlusu Tahsin Namık, “Hükümete katılacak tarafların yarı yolda çekilmeyeceklerine dair garanti vermesi gerek. Hükümetin programını kabul edecek taraflar bu garantiyi verirse daha güçlü bir hükümet programı oluşur” dedi.

30 Eylül’de yapılan Kürdistan parlamento seçimlerinde KDP 45, KYB 21, Değişim Hareketi (Goran)12, Yeni Nesil 8, Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komal) 7, Islah Koalisyonu 5, Serdem Listesi 1 ve Azadi 1 sandalye kazanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.