24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara18°C
  • İzmir24°C
  • Berlin4°C

KDP VE YNK KERKÜK VALİLİĞİ İÇİN ANLAŞTI

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) vekaletle yürütülen Kerkük’e yeni vali seçilmesi konusunda anlaştı.

KDP ve YNK Kerkük Valiliği için anlaştı

11 Temmuz 2019 Perşembe 14:02

KDP ve YNK Politbüro üyeleri, bugün Süleymaniye’de Kerkük’ün mevcut durumu ve Kerkük Valiliği için ortak aday belirleme konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

KDP ve YNK, Kerkük Valiliği’ne Tayip Cebar’ın Kardeşlik Listesi’nden aday gösterilmesi konusunda anlaştı.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed ve YNK Politbüro Üyesi Hakim Kadir düzenledikleri ortak basın toplantısında, tarafların Kerkük Valiliği’ne ortak aday gösterilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Taraflar, Kerkük Valiliği için Tayip Cebar isminde anlaştıklarını belirtti.

Mahmud Muhammed, “Tayip Cebar Kardeşlik Listesi’nin adayı olacak. Kendisi sadece Kürtlerin değil Kerkük’teki tüm bileşenlerin temsilcisi olacak” dedi.

TEYİB CEBAR KİMDİR?

1954 yılında Kerkük’te dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Kerkük’te tamamladı. 1976 yılında Süleymaniye Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

1978-92 yılları arasında Süleymaniye Karayolları Müdürlüğünde mühendis olarak çalıştı.

1992-97 yılları arasında Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin birinci ve ikinci kabinesinde İskan Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yaptı.

1997 yılında emekliye ayrıldı. 1998 yılında ise özel sektörde mühendislik alanında çalıştı.

Yazın dünyasında da tanınan bir isim olan Cebar, 1970 yılında yazmaya başladı. Şiir kitaplarının yanı sıra, eleştiri ve şehircilik-imar alanında da kitaplar kaleme aldı.

1992 yılında kurulan Kürdistan Mühendisler Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1992’de 2001 yılına kadar Kürdistan Mühendisler Birliği Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2001-2003 yılları arasında ise Başkan olarak görev aldı.

Cebar hem Kürt Yazarlar Birliği hem de Irak Yazarlar Birliği’ne üyedir. Aynı zamanda Kerkük Kültür ve Toplum Derneği üyesidir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.